Hoe natte muren en vochtige muren te bevestigen

Hoe natte muren en vochtige muren te bevestigen

Als u vochtige of uitpuilende muren opmerkt, kan dit een rode vlag zijn. Ontdek de oorzaak van het probleem voordat u potentieel dure reparaties uitvoert.

Vochtige problemen in een huis kunnen te wijten zijn aan een aantal oorzaken, zoals regen die door de muren of het dak komt, vocht wordt geabsorbeerd uit de grond, condensvorming op koude oppervlakken, of een mengsel hiervan. Zorg ervoor dat je de oorzaak van de vochtigheid vaststelt voordat je het probeert te genezen, anders zou je de verkeerde remedie kunnen gebruiken. En maak je geen zorgen – dit is absoluut een van de huisreparaties die iedereen kan doen.

1. Bevochtig laag – optrekkend vocht
Als u vochtige plekken, borrelende verf, afbrokkelende gips of poederachtige afzettingen op muuroppervlakken dicht bij de vloer hebt, is opstijgend vocht waarschijnlijk de boosdoener. Opstijgend vocht komt meestal voor in metselwerkmuren vanwege het falen of ontbreken van een vochtbestendige loop, hoewel slechte ondervloerventilatie en slechte locatie-afvoer ook kunnen bijdragen.

Wat is de remedie?
Verbeter de afvoer van de site. Zorg ervoor dat de omliggende grond van het gebouw af helt.
Controleer of er voldoende ruimte onder de vloerplanken is zodat vocht uit de onderliggende grond kan verdampen en via ventilatieopeningen in de ondervloer naar buiten kan gaan.
Installeer een vochtbestendige baan. Deze taak kan het beste worden overgelaten aan de professionals.

2. Condens op wanden
Als je niet zeker bent van de oorzaak van een vochtige plek op een muur, probeer dan de folietest. Droog het muuroppervlak met een luchtverhitter en plak wat keukenfolie stevig vast over het getroffen gebied. Als het oppervlak van de folie na 24 uur nat is, heb je condensatie. Condensatie treedt op wanneer met vocht beladen lucht zich ophoopt in het huis. Slechte ventilatie en overefficiënte tochtwering zijn vaak de schuldige.

Wat is de remedie?
Installeer afzuigventilatoren of ventilatieopeningen in keukens, wasserijen en badkamers zodat vochtige lucht buiten het huis wordt verdreven voordat het binnen problemen veroorzaakt.
Gebruik geen vochtproducerende draagbare gasverwarmers om koude, vochtige ruimtes te verwarmen.

3. Vochtige pleisters
Vochtige plekken op muren zijn over het algemeen het gevolg van binnendringend vocht, waar water van buitenaf in het metselwerk terecht komt door gaten en scheuren. Als de patches rond ramen en deuren zijn gegroepeerd, is het waarschijnlijk dat er regen binnenkomt via openingen rond de kozijnen. Als het vocht zich onder de opening bevindt, kan dit zijn omdat er zich geen druppelgroef onder een uitstekende dorpel bevindt. Andere vochtplekken worden waarschijnlijk veroorzaakt door fouten in het metselwerk, waaronder gebarsten wijzen.

Wat is de remedie?
Houd de buitenmuren, inclusief de punten en het schilderwerk, in goede staat.
Dicht de openingen rond raam- en deurkozijnen af.
Verwijder druppelgroeven onder vensterbanken of snijd ze weg.

4. Lekken
Fouten in de dakstructuur, inclusief beschadigde of ontbrekende tegels, slecht knipperende en gebroken of gebarsten goten en afvoerpijpen, kunnen de oorzaak zijn van vocht in het huis. Ze zijn meestal gemakkelijk te herkennen en bevinden zich rond het plafond of op delen van de muur die op één lijn liggen met de externe leidingen. Vochtige plekken kunnen ook het gevolg zijn van lekken in loodgieterswerk ingebed in de muur of van slecht afgesloten badkamers.

Wat is de remedie?
Repareer een defect dak.
Pak lekkende leidingen aan.