Wij kunnen u helpen met uw vochtbeheersingsbehoeften

Ongeacht uw behoefte. Wij zijn hier om uw huis zo gezond mogelijk te maken.

Inspectie
Onze technici plannen een inspectie om probleemgebieden in uw huis te identificeren die mogelijk een verhoogde luchtvochtigheid hebben
Plan ontwikkelen
Als we schimmel- of overtollige vochtschade vaststellen, zal ons team hun bevindingen documenteren en samen met u een behandelplan ontwikkelen dat past bij uw behoeften en uw budget.
Uitvoeren
Upon developing the treatment plan, we’ll schedule a start date with you to begin increasing ventilation to the impacted areas of your home.

Vochtproblemen zoals opstijgend vocht oplossen met vochtbestrijding

Opstijgend vocht in muren

Een gebruikelijke methode omvat het boren van gaten in de muur en het injecteren van een waterafstotende chemische stof om een ​​ondoordringbare barrière te vormen. Een ander alternatief is om een ​​stuk vochtbestendig parcours fysiek te installeren door groeven in het metselwerk te snijden. We bieden gedegen advies en bieden de beste oplossing om dit te corrigeren. Lees meer over Vochtbestrijding

Vochtbestrijding mehtodes

Installatie van dampschermen
  Installatie van dampschermen
  Het installeren van een dampscherm is een effectieve manier om te voorkomen dat vocht uw huis binnendringt. Dit voorkomt ook dat koude lucht warme lucht ontmoet en condensatie op gipsplaten veroorzaakt.
  Kruipruimte ontluchten
   Kruipruimte ontluchten
   De toevoeging van ventilatieopeningen aan kruipruimtes kan de luchtcirculatie onder uw huis verhogen. Dit voorkomt dat lucht stagneert en voorkomt dat condensatie zich ophoopt.
   Schimmelbehandelingen
    Schimmelbehandelingen
    Schimmelbehandelingen hoeven alleen te worden toegepast op kruipruimtes, en hun nauw contact met de grond en voortdurende blootstelling aan vocht zijn bevorderlijk voor schimmelgroei.

     Je huis maken. Een gezond huis

    Je gezondheid en je huis zijn je twee grootste troeven. Zorg voor beide door je lucht schoon te houden, je huis droog te houden en je gezin veilig thuis. Neem contact met ons op om te helpen bij het maken van uw huis. Een gezond huis!

    Neem contact op

    Hoogtepunten van blogs

    Hoe natte muren en vochtige muren te bevestigen

    Als u vochtige of uitpuilende muren opmerkt, kan dit een rode vlag zijn. Ontdek de oorzaak van het probleem voordat u potentieel dure reparaties uitvoert.

    Vochtige problemen in een huis kunnen te wijten zijn aan een aantal oorzaken, zoals regen die door de muren of het dak komt, vocht wordt geabsorbeerd uit de grond, condensvorming op koude oppervlakken, of een mengsel hiervan. Zorg ervoor dat je de oorzaak van de vochtigheid vaststelt voordat je het probeert te genezen, anders zou je de verkeerde remedie kunnen gebruiken. En maak je geen zorgen – dit is absoluut een van de huisreparaties die iedereen kan doen.

    1. Bevochtig laag – optrekkend vocht
    Als u vochtige plekken, borrelende verf, afbrokkelende gips of poederachtige afzettingen op muuroppervlakken dicht bij de vloer hebt, is opstijgend vocht waarschijnlijk de boosdoener. Opstijgend vocht komt meestal voor in metselwerkmuren vanwege het falen of ontbreken van een vochtbestendige loop, hoewel slechte ondervloerventilatie en slechte locatie-afvoer ook kunnen bijdragen.

    Wat is de remedie?
    Verbeter de afvoer van de site. Zorg ervoor dat de omliggende grond van het gebouw af helt.
    Controleer of er voldoende ruimte onder de vloerplanken is zodat vocht uit de onderliggende grond kan verdampen en via ventilatieopeningen in de ondervloer naar buiten kan gaan.
    Installeer een vochtbestendige baan. Deze taak kan het beste worden overgelaten aan de professionals.

    2. Condens op wanden
    Als je niet zeker bent van de oorzaak van een vochtige plek op een muur, probeer dan de folietest. Droog het muuroppervlak met een luchtverhitter en plak wat keukenfolie stevig vast over het getroffen gebied. Als het oppervlak van de folie na 24 uur nat is, heb je condensatie. Condensatie treedt op wanneer met vocht beladen lucht zich ophoopt in het huis. Slechte ventilatie en overefficiënte tochtwering zijn vaak de schuldige.

    Wat is de remedie?
    Installeer afzuigventilatoren of ventilatieopeningen in keukens, wasserijen en badkamers zodat vochtige lucht buiten het huis wordt verdreven voordat het binnen problemen veroorzaakt.
    Gebruik geen vochtproducerende draagbare gasverwarmers om koude, vochtige ruimtes te verwarmen.

    3. Vochtige pleisters
    Vochtige plekken op muren zijn over het algemeen het gevolg van binnendringend vocht, waar water van buitenaf in het metselwerk terecht komt door gaten en scheuren. Als de patches rond ramen en deuren zijn gegroepeerd, is het waarschijnlijk dat er regen binnenkomt via openingen rond de kozijnen. Als het vocht zich onder de opening bevindt, kan dit zijn omdat er zich geen druppelgroef onder een uitstekende dorpel bevindt. Andere vochtplekken worden waarschijnlijk veroorzaakt door fouten in het metselwerk, waaronder gebarsten wijzen.

    Wat is de remedie?
    Houd de buitenmuren, inclusief de punten en het schilderwerk, in goede staat.
    Dicht de openingen rond raam- en deurkozijnen af.
    Verwijder druppelgroeven onder vensterbanken of snijd ze weg.

    4. Lekken
    Fouten in de dakstructuur, inclusief beschadigde of ontbrekende tegels, slecht knipperende en gebroken of gebarsten goten en afvoerpijpen, kunnen de oorzaak zijn van vocht in het huis. Ze zijn meestal gemakkelijk te herkennen en bevinden zich rond het plafond of op delen van de muur die op één lijn liggen met de externe leidingen. Vochtige plekken kunnen ook het gevolg zijn van lekken in loodgieterswerk ingebed in de muur of van slecht afgesloten badkamers.

    Wat is de remedie?
    Repareer een defect dak.
    Pak lekkende leidingen aan.

    Tips om de thuisvochtigheid te verminderen

    Ventileer eerst en vooral. Vooral de gebieden die vocht creëren, zoals de keuken en badkamer. Wanneer ventilatoren aanwezig zijn, moet u deze inschakelen en / of langer laten staan. Vooral in de keuken, badkamer en kelder. Zo niet, overweeg dan om ze door een elektricien te laten installeren.
    Koken en douchen, maar ook wasmachines en drogers beïnvloeden de hoeveelheid vocht in de lucht, vooral wanneer mensen lange, warme douches nemen.

    Als u geen afzuigventilatoren of een ventilatiesysteem hebt, kunt u een venster een paar minuten kraken om de lucht uit te drogen, vooral in de badkamer die de neiging heeft om langer vocht vast te houden.
    Wiskundig gezien is er slechts vier tot zes liter water nodig om de luchtvochtigheid binnen 1000 vierkante voet te verhogen van slechts 15% tot 60%.

    Het aantal mensen in huis kan ook invloed hebben op de luchtvochtigheid in de lucht. Eén persoon die ademt, produceert binnen een uur ongeveer ¼ kopje water.

    Zorg ervoor dat afvoerventilatoren in keukens, badkamers en wasruimtes naar buiten ventileren. Het installeren van ventilatieopeningen en zolderventilatoren kan ook helpen.
    Verhoog de binnentemperatuur omdat warme lucht meer vocht kan vasthouden (relatieve vochtigheid neemt af als de temperatuur stijgt).


    Gebruik ventilatoren om de ventilatie te verhogen
    Neem koudere, kortere douches. Gebruik een low flow douchekop of douche onder een minder krachtige stream door de kraan niet volledig te openen. (persoonlijk vind ik douchen met de kraan gedeeltelijk open net zo prettig)
    Als u rekening houdt met de binnen- en buitentemperatuur, kan ook de zorg voor de juiste luchtvochtigheid in huis worden verlicht. Wat is de huidige temperatuur binnen versus buiten?
    Houd je je huis veel koeler dan de voorgestelde temperatuur? Als dat antwoord ja is, zijn kleine aanpassingen van de luchtvochtigheid eenvoudig aan te passen.
    Voer de AC uit. Omdat deze optie kostbaar is, hebben andere mogelijke maatregelen de voorkeur.
    Probeer tijdens het koken uw voedsel te bedekken en profiteer ten volle van de afzuigventilatoren waarin uw huis is uitgerust. Koken in de oven en op de kookplaat produceert meer vocht. Slowcookers dragen minder bij aan de luchtvochtigheid binnenshuis.
    Wasdrogers buiten ventileren.
    Als er een luchtbevochtiger of verdamper in huis is, zet deze dan even uit of zet hem gewoon lager. De meeste luchtbevochtigers of verdampers op de markt hebben tegenwoordig een draaiknop of knop om het niveau van damp of water aan te passen dat u in de lucht wilt verspreiden. (een no-brainer maar toegevoegd voor de volledigheid)
    Het wordt aanbevolen om alleen inductieketels, gesloten verbranding of stroomgeventileerde ketels, ovens en waterverwarmers te gebruiken.    Afvoerleidingen en lekbakken van de airconditioning moeten schoon en vrij worden gehouden.
    Plaats kamerplanten tijdelijk buiten of concentreer ze in één ruimte. Planten geven vochtdamp af aan de lucht. Vooral als je veel planten hebt, kan hun rol in de luchtvochtigheid thuis aanzienlijk zijn. Zorg er ook voor dat u ze niet te veel water geeft.
    Vers gesneden brandhout bevat grote hoeveelheden water dat verdampt wanneer het binnen wordt opgeslagen. Het is beter om het buiten te houden.
    Houd regenpijpen en goten schoon. Stel de regenpijpen zo af dat ze water verder van het huis voeren. Beperk planten water geven tot pure noodzaak. Voorkom dat water zich op en rond de funderingen verzamelt door een aflopend oppervlak.

    Stijgend vocht in muren

    Wat is stijgend vocht?
    Huismuren zijn meestal gebouwd van rode baksteen of betonblokken, beide zijn materialen zoals spons en water uit de grond hieronder kan door de muur opzuigen met een zogenaamde capillaire werking die een hoogte bereikt tot een meter boven het maaiveld. Het onderste gedeelte van de muur is constant vochtig, verf pelt af en er kan schimmel op de muur groeien. Het kan erg onaangenaam zijn en de volgende problemen veroorzaken:

    Lelijke verschijning met verfschilfers en zwarte schimmelplekken op de muur.
    Kamers, kasten en kasten zijn vochtig, zodat kleding en schoenen schimmel en meeldauw kunnen groeien.
    Het huis kan constant muf zijn.
    Het kan gezondheidsproblemen veroorzaken door de schimmelsporen in de lucht.
    Opstijgend vocht is vocht meestal in de onderste delen van muren (minder dan 3 voet omhoog de muur tenzij de muur betegeld is, in welk geval deze hoger kan zijn).

    Hoe wordt het veroorzaakt?
    Rising Damp wordt veroorzaakt door oppervlaktespanning en capillaire werking van water in de muur. Het heeft allemaal te maken met de zichtbare huid op het oppervlak van water, ook wel oppervlaktespanning genoemd.

    We weten allemaal dat als je water in een glas met droge zijkanten doet, de rand van het water naar beneden buigt waar het het glas ontmoet, in een nat glas de randen naar boven krommen, dit een meniscus wordt genoemd. In een besloten ruimte zoals een gat of een scheur trekt de oppervlaktespanning het water erdoor. Dit staat natuurlijk bekend als capillaire werking en is wat een lont doet werken ..

    We weten allemaal dat als je water in een glas met droge zijkanten doet, de rand van het water naar beneden buigt waar het het glas raakt, in een nat glas de rand naar boven kromt, het een soort meniscus is. In een besloten ruimte zoals een gat of een scheur trekt de oppervlaktespanning het water erdoor. Dit staat natuurlijk bekend als capillaire werking en dit is wat een lont doet werken, omdat in “deze kerel die steeds maar door gaat over opstijgend vocht, echt mijn lont opstijgt.”

    In een muur die permeabel is, zoals een muur van baksteen of lichte betonblokken, laat capillaire werking water de muur opzuigen als een spons. Hij zal tot een meter boven het maaiveld stijgen.

    Hoe voorkomen we dit?
    Wanneer een gebouw in een westers land wordt gebouwd, wordt een waterdichte laag die bekend staat als een “vochtbestendige baan” gebouwd door de onderkant van alle muren op de begane grond. Terug in Victoriaanse tijden waren de eerste vochtbestendige banen een dunne laag ondoordringbaar gesteente zoals leisteen, naarmate de tijd verstreek leisteen werd vervangen door dakvilt en later door kunststof. Deze laag voorkomt dat water binnendringt in de muren.

    Hoe weet ik of ik een probleem heb?
    Kijk langs het onderste deel van je muren. Gewoonlijk vindt u op de onderste 30 cm blaasjes in de verf of vochtige plekken. De blaren pellen vaak af en laten beton of een wit krijtachtig gips zien. Afhankelijk van hoe ernstig het probleem is, kunt u beschadigd lakwerk tot op een meter hoogte tegenkomen.

    Schade kan met name duidelijk zijn als het grond- of vloerniveau aan de ene kant van de muur hoger is dan aan de andere.

    Merk op dat in sommige landen muren over het algemeen beton zijn met een zeer dunne laag kalkachtig wit “gips”. Laat je niet misleiden, dit is misschien geen pleister zoals Europese mensen zouden verwachten, het is slechts een heel dunne laag op een zeer harde concrete weergave.

    Hoe u de thuisvochtigheidsniveaus kunt verlagen

    Als u te veel luchtvochtigheid in huis heeft, neemt de kans op schimmel, meeldauw en andere vochtgerelateerde problemen aanzienlijk toe.

    Negatieve effecten van hoge luchtvochtigheid

    Haar wordt kroes en moeilijk te beheren
    Make-up plakt niet, begint af te glijden
    Lucht voelt benauwd en ongemakkelijk
    Zweet koelt je af door het verdampingsproces. Als er een hoge luchtvochtigheid is, zal zweet je niet afkoelen, het zal je gewoon ongemakkelijk laten voelen
    Slaapproblemen verergeren
    Schimmelsporen kunnen zich ontwikkelen en vermenigvuldigen
    Meeldauw, een vorm van schimmel, kan zich beginnen te ontwikkelen op stoffen en kleding
    Hout begint te zwellen, deuren plakken en hout begint te verslechteren
    Meer ongedierte – insecten houden van vochtige omgevingen
    Huisdieren (en mensen) ruiken slechter dan normaal
    Versnelt roestvorming en andere oxidatieprocessen
    Er zijn nog vele andere redenen waarom u de luchtvochtigheid in uw huis in de gaten wilt houden. Naast de hoge kosten die gepaard gaan met schimmelsanering en andere oplossingen met een hoge luchtvochtigheid in uw huis, kunnen vochtproblemen ook uw gezondheid, humeur en welzijn beïnvloeden.

    Dat brengt ons bij het onderwerp van dit artikel: hoe verlaag je de luchtvochtigheid in huis?

    Bedek de grond met kamerplanten

    Maar wees voorzichtig, kamerplanten verhogen soms zelfs de luchtvochtigheid. Om de vochtdamp die het huis binnendringt na het besproeien van uw planten te verminderen, raden wij aan uw grond te bedekken met een laagje kleine steentjes. Dit helpt ook om de behoefte aan water te verminderen. Misschien wilt u ook uw kamerplanten een paar uur na het sproeien naar buiten verplaatsen.

    Bevestig thuisventilatiesystemen

    De drie gebieden in het huis die de meeste luchtvochtigheid zien, zijn de badkamer, keuken en wasruimte. Daarom is het zo belangrijk om werkende ventilatoren in deze kamers te hebben. Als u schimmel- en schimmelproblemen heeft in een van deze kamers, moet u controleren of uw ventilatieventilator werkt.

    Als uw huis goede ventilatie heeft, hoeft u zich geen zorgen te maken over lage of hoge luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat het ventilatiesysteem in al uw badkamers, keukens, wasruimtes en zolders werkt. Overweeg extra ventilatoren als u niet over de juiste ventilatie beschikt. Praat met een professionele HVAC-expert over verschillende beschikbare ventilatieoplossingen.

    Probeer in de tussentijd de ramen open te zetten terwijl u aan het koken of douchen bent. Dit helpt om veel vocht te verwijderen dat deze gebieden opbouwt.

    Neem kortere, koudere douches

    Koude douches hebben veel voordelen naast het verlagen van de luchtvochtigheid. Er is aangetoond dat een koude douche stressniveaus kan verlagen, haar en huid kan verbeteren, de immuniteit kan vergroten en u een energiekere dag en een betere nachtrust kan geven.

    Ideaal luchtvochtigheidsniveau in huis

    Het ideale luchtvochtigheidsniveau voor uw huis ligt tussen de 30 en 50%. Iets hoger of lager dan dat kan structurele schade, gezondheidsproblemen en comfortproblemen veroorzaken. Als u schimmelgroei wilt voorkomen, houdt u uw luchtvochtigheid onder de 50%. Wij adviseren een luchtvochtigheid van ongeveer 40%.

    Overweeg een hygrometer te kopen

    Een hygrometer meet de hoeveelheid luchtvochtigheid in uw huis. Het laat je weten of je een te hoge of te lage luchtvochtigheid hebt, en vraagt ​​je om noodzakelijke wijzigingen aan te brengen, zoals het openen van een raam of het inschakelen van de luchtbevochtiger.

    Installeer een luchtontvochtiger of installeer een bevochtigingssysteem voor het hele huis

    Het gebruik van uw verwarmings- en koelapparatuur verlaagt in feite de luchtvochtigheid in huis, maar veel huizen zullen enorm profiteren van de extra bescherming en het comfort van een bevochtigingssysteem.

    Als u een bevochtigingssysteem voor het hele huis hebt, kan het de luchtvochtigheid van uw huis meten en vervolgens uw huis automatisch bevochtigen of ontvochtigen om de luchtvochtigheid binnen het ideale bereik te houden.

    Als u een luchtvochtigheid van meer dan 50% heeft en geen bevochtigingssysteem voor het hele huis om de luchtvochtigheid te verlagen, moet u een ontvochtiger kopen en gebruiken. U kunt deze plug-in luchtbevochtigers online of bij uw plaatselijke winkel voor thuisverbetering vinden.

    In tegenstelling tot een bevochtigingssysteem voor het hele huis dat het verzamelde water voor u afvoert, moet u het water zelf uit een plug-in luchtbevochtiger legen. Maak je echter geen zorgen, ze sluiten zichzelf normaal gesproken af ​​wanneer het water een bepaald niveau bereikt. Je kunt dit overtollige water gebruiken om je planten water te geven.